Miért olyan egészséges a kecskevaj?
A kecsketej, az anyatejhez nagyon hasonló összetételű, könnyebben emészthető, nem okoz puffadást, alacsony laktóztartalmú, ezáltal a kecskevaj fogyasztása is, sőt segít vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok felszívódásában, pl a vas és a kálcium.
A kecskevaj 100 % kecsketejből készül, mely az anyatejhez nagyon hasonló összetételű.
A kecsketejen kevesebb föl van, mint a tehéntejen, ezáltal nehezebb a vaj elkészítése, plusz nehezítést okoz, hogy a kecske sokkal kevesebb tejet ad, mint a tehén.
A kecsketej kevesebb koleszterint tartalmaz, rövidebbek a zsírsav láncok, ezáltal könnyű táplálék, a kecsketej alig tartalmaz laktózt, ezáltal a kecskevajban már szinte alig van laktóz.
Alacsony zsírtartalma miatt könnyebben emészhető és nem okoz puffadást és nem irritálja a gyomrot az arra hajlamos egyéneknél.
A kecsketej nagyon sok ásványi anyagot, vitamint és kálciumot tartalmaz, mely a vajban sem bomlik le és sokkal vitamindúsabb.
Refluxos betegek is fogyaszthatják, hiszen e kecsketej s ezáltal a kecskevaj lúgos összetételű és nem savas, mint a tehéntej.